0341-792016 info@gripadvies.nl
Selecteer een pagina

Pensioen

Pensioenen worden vaak gezien als kostenpost. Het gaat om moeilijke materie en is het niet gemakkelijk om vragen van werknemers te beantwoorden. Hoe zorg je ervoor dat werknemers het pensioen waarderen? En hoe voorkom je dat pensioen een blok aan het been wordt in plaats van een goede secundaire arbeidsvoorwaarde? Dat is wat GRIP adviseurs voor u kan regelen.

Verzekeringen

In de visie van GRIP adviseurs zijn de verzekeringen het sluitstuk van het advies. Uitgangspunt is altijd dat de risico’s in kaart gebracht worden, daarna wordt gekeken welke preventiemaatregelen getroffen kunnen worden. Vervolgens wordt gekeken welke risico’s u zelf kunt en/of wilt dragen. Op deze wijze minimaliseren wij het risico, wat zal leiden tot lagere verzekeringspremies.

Bij GRIP adviseurs betaald u ook niet indirect voor de “verkochte” verzekeringen door middel van provisie. De werkwijze is uiterst transparant. U betaald een vooraf afgesproken bedrag voor de advieswerkzaamheden en beheer op basis van fee of een abonnement, omdat u dan zeker weet dat wij onafhankelijk werken.
GRIP adviseurs staan naast u als raadgevers, zodat u ook verzekeringsvoorstellen met GRIP kunt bespreken die u via de post, email of via uw branche organisatie heeft ontvangen.

Personeel en ziekte

Als werkgever komt er heel veel op u af. Er zijn veel regels waaraan u zich dient te houden. Gelukkig gaat dit bijna altijd goed, maar als er een werknemer ziek wordt wat dan? Dan wilt u geholpen worden door iemand met kennis van zaken, die u de weg wijst. Dan zit u goed bij GRIP adviseurs. Wij denken met u mee en begrijpen de belangen van u als ondernemer.

Daarnaast is het belangrijk welke zaken u wenst te verzekeren en dient te regelen. Een verzekering afsluiten kan iedereen, maar de juiste vragen stellen, dan is een vak apart. Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing voor uw bedrijf.

Aanvulling arbeidsongeschikte werknemers WIA / WGA

Wat wilt u regelen voor uw personeel als een werknemer arbeidsongeschikt wordt? Wat zijn de verplichtingen in uw cao? Is een wettelijke regeling voldoende of wilt u betere secundaire voorwaarden bieden? En niet onbelangrijk: wie betaald er voor de oplossing, u of de werknemers? Wij spreken graag de mogelijkheden met u door, waarbij een presentatie voor de werknemers tot een mogelijkheid behoord. Op deze wijze neemt u als werkgever niet alleen een verantwoordelijkheid, maar u schept ook nog eens duidelijkheid. Wilt u zich ook positief profileren als werkgever?

Verzekeraar of UWV?

Een groot gedeelte van de aanslagen van het UWV (Belastingdienst) klopt niet. Dit is natuurlijk jammer, omdat u dan onnodig teveel premie betaald. Mogelijk kan er nog een gedeelte teruggevraagd worden. Daarnaast ervaren veel werkgevers de bureaucratische houding van het UWV. Het is mogelijk om een gedeelte van de verzekeringen niet bij het UWV onder te brengen, maar bij een verzekeraar. Wat voor u het beste is hangt van vele zaken af. De belangrijkste vraag is: Wilt u zelf de touwtjes in handen hebben? Wij geven u graag advies over de voor en nadelen en bekijken graag samen met u wat het beste bij uw wensen en situatie past.

Arbodienst

Zet een ondernemer en een arbo-arts tegenover elkaar dan is de kans groot dat die twee elkaar niet begrijpen. Irritaties ontstaan dan zeer snel. GRIP advies kan u hierbij helpen. Door onze jarenlange ervaring weten wij wat de ondernemers willen en wat arbo-artsen voor ogen hebben. In veel gevallen weten wij een verbinding te maken, zodat een optimale werksituatie ontstaat. Heeft u ook een verzekering lopen? Dan kijken wij direct mee of de verzekeraar ook mee wil betalen aan bepaalde interventies.

Risicomanagement

De basis van de werkwijze van GRIP adviseurs is het in kaart brengen van risico’s. Door de risico’s te minimaliseren werkt u niet alleen veel efficiënter, maar dit bespaart ook nog eens kosten. Ook verzekeraars waarderen onze uitgebreide rapportages, waardoor wij betere voorwaarden en lagere premies voor onze relaties kunnen realiseren.